• Nakon tetoviranja tattoo majstor će vam namazati tetovažu  i staviti foliju
  • Foliju skinuti nakon 1.h nakon tetoviranja
  • Tetovažu isprati običnom mlakom vodom, bez sapuna, gelova za tuširanje i sličnih preparata
  • Tetovažu osušite čistim ručnikom na način da preko tetovaže stavite ručnik i malo potapšate po ruci dok ručnik ne upije vlagu. Bitno je da to radite bez trljanja i grubih poteza
  • Tetovažu je zatim potrebno namazati mašću ‘Bepanthene’. Nanijeti tanki sloj masti na kožu i prekriti cijelu tetovažu. Mast možete nabaviti u ljekarni
  • U slučaju nastanka krastica nikako nemojte čupkati i češati se po tetovaži jer će to samo pogoršati stanje i vrlo vjerojatno pokvariti tetovažu
  • U periodu dok tetovaža zarasta strogo je zabranjeno sunčanje, kupanje u moru, solarij i udaranje po tetovaži

Zato čuvajte tetovažu, jer Vaša tetovaža je i naša tetovaža. Tetovriano tijelo je prekrasno tijelo!

Upute za održavanje tetovaže

Za održavanje tetovaže koristiti isključivo BEPANTHEN , nikakve druge kreme i masti ne dolaze u obzir jer mogu utjecati na kvalitetu tetovaže. Bepanthen mast se nanosi na svježu tetovažu nekoliko puta dnevno u trajanju od 7-10.dana Mast se nanosi isključivo u tankim slojevima, tako da tetovaža bude samo sjajna (ne smije biti vidljivi sloj masti na tetovaži). U vrijeme zarastanja, tetovaža ne smije biti “suha”, treba je redovito mazati, nekoliko puta dnevno, tako da cijeli dan bude masna.

Važno je napomenuti da je za vrijeme zarastanja tetovaže moguće da se višak boje koji izlazi zajedno sa limfom iz tetovaže, ocrta na odjeći ili posteljini te je zbog toga preporučljivo nositi tamniju pamučnu odjeću za to vrijeme.

Nakon tetoviranja, foliju koju je majstor stavio preko tetovaže, skinuti nakon 2 sata, tetovažu oprati mlakom vodom bez sapuna i u tankom sloju namazati Bepanthenom. Foliju se više ne smije vraćati na tetovažu. Također, tetovažu se ne smije zamatati nikakvim drugim folijama, gazama, ručnicima i sl. Od sada je preko tetovaže dozvoljeno nositi jedino čistu pamučnu odjeću bez oštrih rubova koji bi mogli dodatno iritirati svježu tetovažu.

Svježu tetovažu je poželjno svako jutro oprati čistom, mlakom vodom, bez sapuna i šampona te je osušiti na zraku ili laganim “tapšanjem” papirnatim ručnikom. Klasični ručnici i gaze nisu pogodni za sušenje tetovaže zbog dlačica koje sadrže, a koje mogu dodatno iziritirati svježu tetovažu. Prilikom tuširanja, tetovažu je potrebno zaštititi od sapuna i šampona, a to možemo na način da se malo debljim slojem Bepanthen masti pokrije tetovaža prije tuširanja tako da sapun i šampon ne dotiču direktno kožu. Nakon tuširanja taj višak masti skinuti čistim rukama ili papirnatim ručnikom.

Važno je da se prema svježoj tetovaži odnosi kao prema svakoj drugoj površinskoj rani – da je se ne izlaže prljavštini, prašini, da je se ne dira prljavim rukama, da se ne grebe odjećom ili noktima. U vrijeme zarastanja je moguće da će se pojaviti svrbež, što je normalno, ali je jako bitno da se tetovaža ne češka jer ju je vrlo lako moguće ozlijediti noktima, a što može uzrokovati krastice i druge probleme prilikom zarastanja te utjecati na konačni izgled tetovaže. Ukoliko se krastice ipak pojave, ne ih trgati noktima već pustiti da same otpadnu.

VAŽNO!!!!

SVAKA OSOBA PRIJE TETOVIRANJA OBAVEZNA JE TATTOO MAJSTORU NAGLASITI AKO JE ALERGIČNA NA BILO ŠTO ILI AKO BOLUJE OD BILOKAKVE PRENOSIVE BOLESTI……

U SLUČAJU BILO KAKVOG JAČEG ALERGIJSKOG OSIPA OKO TETOVAŽE, TEMPERATURE, MUČNINE, OSIPA, ILI NEUOBIČAJENE REAKCIJE POTREBNO SE ODMAH JAVITI SVO LJEČNIKU ILI U NAJBLIŽU STANICU HITNE POMOĆI GDJE ĆE OSOBLJE PROCIJENITI DALI JE POTREBNO DATI ANTIBIOTIK.

U 99,9% slučajeva ovakve situacije se NE DEŠAVAJU, no pri svakom tetoviranju i pirsanju, dužnost je osobe koja obavlja ovakvu djelatnost upozoriti osobu koja se podvrgava ovakvim vrstama zahvata na moguće neželjene nuspojave jer je ipak riječ o otvorenoj površinskoj rani koja je kao i svaka druga rana podložna određenim rizicima.

© Tattoo Studio El Diablo - Zagreb, svi materijali na stranici su autorski
developed by Bobz